Förskola
Årskurs F-3
Årskurs 4-6
Handla som privat- eller skolkund
Leverans 1-3 dagar
Mina Sidor

Beta Pedagog

På prao - Apoteket

beta-1835

110,00 kr

I lager

Produktbeskrivning

Följ med eleverna i klass 2C på prao. Sibel ska vara på ett apotek. Där får hon fylla på med varor i de tomma hyllorna, och Mark visar henne hur hon tar betalt i kassan. Det går bättre och bättre ju mer Sibel får öva! Läsbarhetsindex (lix) är 14.

På prao är en serie lättlästa böcker som utspelar sig i vardagliga miljöer. Böckerna lockar till läsning och bidrar samtidigt till en ökad ordförståelse. 

Anna Hansson är utbildad lärare och skriver böcker som hon själv hade velat läsa som barn. Spännande, fantasifulla och roliga.

Gustaf Lord är illustratör, serietecknare och animatör. Hans bilder är fartfyllda, färgstarka och fullpackade med detaljer och humor.

Arbetsuppgifter i slutet av boken:
• ordkunskap
• ordförståelse

Inbunden bok, 31 sidor.
Utgivningsår: 2023
ISBN: 978-91-89697-19-5
Författare: Anna Hansson
Illustratör: Gustaf Lord

Recensioner:
"Genom normkritiska bilder får vi följa med och boken känns aktuell och modern i sitt tilltal. [...] Färgglada illustrationer med mycket humor tillför en extra dimension till boken med lixvärde 15, vilket betyder en mycket lättläst bok. Sidorna innehåller endast en till två meningar, med utvalda enklare ord för ett smidigt läsflyt. Boken avslutas med en extra övning, där läsaren får para ihop bild med rätt ord, vilket ytterligare förstärker ordförråd och läsförståelsen. Ett härligt tillskott till böcker om olika yrken." - Sanna Godenäs, BTJ-häftet nr 21, 2023

"Konceptet PÅ PRAO är vi ju som bekant förtjusta i men just denna är så bra i all sin enkelhet. Sibel, som är eleven som är på prao i denna bok, sitter i rullstol. Det fina är att den inte nämns, poängteras eller problematiseras på något vis. Hon bara är. En självklarhet egentligen men det är så här jag uppskattar att funktionsvariationer, både fysiska och psykiska införlivas i böcker. Som en självklarhet. Det är så vi lär unga att det är naturligt att vi fungerar olika, men att vi funkar ändå." @malin.mitt.i.boken, 5 oktober 2023

Relaterade produkter

Lustfyllt lärande
Beta Pedagog

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info