Förskola
Årskurs F-3
Årskurs 4-6
Handla som privat- eller skolkund
Leverans 1-3 dagar
Mina Sidor

Beta Pedagog

På prao - Arkeologen

beta-1833

110,00 kr

I lager

Produktbeskrivning

Följ med eleverna i klass 2C på prao. Liam ska vara med vid en arkeologisk utgrävning. Där visar Karin honom resterna av en hydda från jägarstenåldern. Liam får testa att sålla jord från platsen. Då får han syn på något litet och grått. Det är ju ... en pilspets! Läsbarhetsindex (lix) är 19.

På prao är en serie lättlästa böcker som utspelar sig i vardagliga miljöer. Böckerna lockar till läsning och bidrar samtidigt till en ökad ordförståelse. 

Anna Hansson är utbildad lärare och skriver böcker som hon själv hade velat läsa som barn. Spännande, fantasifulla och roliga.

Gustaf Lord är illustratör, serietecknare och animatör. Hans bilder är fartfyllda, färgstarka och fullpackade med detaljer och humor.

Arbetsuppgifter i slutet av boken:
• ordkunskap
• ordförståelse

Inbunden bok, 31 sidor.
Utgivningsår: 2023
ISBN: 978-91-89697-09-6
Författare: Anna Hansson
Illustratör: Gustaf Lord

Recensioner:
"Anna Hansson lyckas levandegöra miljön och skapa intresse för yrket. Hon berättar med ett lättförståeligt språk samtidigt som hon inte väjer för att lägga in svårare ord som representerar typiska saker för yrket eller fynden som arkeologerna gör. Gustaf Lords bilder i seriestil fyller sidorna. De har starka färger, humoristiska inslag men skildrar också arbetsprocessen seriöst. [...] Ett intressant och bra sätt att presentera ett yrke för barn." - Christina Wedenmark, BTJ-häftet nr 8, 2023 

Relaterade produkter

Lustfyllt lärande
Beta Pedagog

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info