Förskola
Årskurs F-3
Årskurs 4-6
Handla som privat- eller skolkund
Leverans 1-3 dagar
Mina Sidor

Beta Pedagog

På prao - Sotaren

beta-1831
110,00 kr

I lager

Produktbeskrivning

Följ med eleverna i klass 2C på prao. Roy ska vara med sotaren Moa. Hon lär Roy hur man rengör en kakelugn, vilken ved som brinner bäst, och vad kurpis, krejs och kamin är för något! Läsbarhetsindex (lix) är 18.

På prao är en serie lättlästa böcker som utspelar sig i vardagliga miljöer. Böckerna lockar till läsning och bidrar samtidigt till en ökad ordförståelse. 

Anna Hansson är utbildad lärare och skriver böcker som hon själv hade velat läsa som barn. Spännande, fantasifulla och roliga. 

Gustaf Lord är illustratör, serietecknare och animatör. Hans bilder är fartfyllda, färgstarka och fullpackade med detaljer och humor.

Arbetsuppgifter i slutet av boken:
• ordkunskap
• ordförståelse

Inbunden bok, 31 sidor.
Utgivningsår: 2022
ISBN: 978-91-88871-98-5
Författare: Anna Hansson
Illustratör: Gustaf Lord

Recensioner:
"Den utmärkta serien På Prao av Anna Hansson, som riktar sig till barn mellan 6-9 år kan även läsas av eller för yngre och äldre barn. Den kan med fördel även användas i undervisningen av svenska som andraspråk. [...] Språket är vardagligt och facktermer förklaras i den löpande texten på ett bra sätt. Texten har Lix 18. Trevligt med en kvinnlig sotare eftersom i barnböckernas värld brukar sotaren ofta vara en man." - Agneta Warheim, BTJ-häftet nr 24, 2022

"Ännu en charmig bok i serien På prao. På ett spännande och intressant sätt och full med humor får vi veta vad en sotare gör en vanlig arbetsdag. Det är kul att få följa med på ett yrke som man kanske inte vet så mycket om. Jag tycker dessa böcker är underbara och väldigt intressanta och lärorika, och de älskas av barn." @stinas_boksida, 22 januari 2023

Relaterade produkter

Lustfyllt lärande
Beta Pedagog

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info