Förskola
Årskurs F-3
Årskurs 4-6
Handla som privat- eller skolkund
Leverans 1-3 dagar
Mina Sidor

Beta Pedagog

På prao - Djurvårdaren

beta-0446

100,00 kr

I lager

Produktbeskrivning

Följ med eleverna i klass 2B på prao. Maya ska vara med djurvårdare på en djurpark. Hon får mata både björnar och järvar. Kanske får hon se vargar också! Läsbarhetsindex (lix) är 19.

Djurvårdaren är resultatet av Beta Pedagogs På prao-tävling som anordnades under våren 2021. Skolklasser från hela landet skickade in teckningar föreställande elevernas drömyrken, och djurvårdare/djurskötare var det yrket som absolut flest elever drömde om. Vinnare blev klass 3 i Sandtorpsskolan i Norrköping, som skickat in ett bidrag föreställande det populära yrket. 

På prao är en serie lättlästa böcker som utspelar sig i vardagliga miljöer. Böckerna lockar till läsning och bid samtidigt till en ökad ordförståelse. 

Anna Hansson är utbildad lärare och skriver böcker som hon själv hade velat läsa som barn. Spännande, fantasifulla och roliga.

Emelie Stigwan illustrerar serier och böcker för barn. Hennes bilder kännetecknas av färg, humor och ett öga för detaljer.

Arbetsuppgifter i slutet av boken:
• ordkunskap
• ordförståelse

Inbunden bok, 31 sidor.
Utgivningsår: 2022
ISBN: 978-91-88871-79-4
Författare: Anna Hansson
Illustratör: Emelie Stigwan

Recensioner:
"Texten är lättläst med ett vardagligt språk och mycket dialog som underlättar läsningen. Boken avslutas med att läsaren ska kombinera en del av de nya orden med bilder, en utmärkt repetition av de nya ämnesspecifika orden och begreppen. Maya ska följa en djurvårdare i en djurpark, vilket hon tycker ska bli spännande. Det är en modern ekologisk djurpark där djuren verkar må bra. [...] En intressant lättläst berättelse." - Agneta Warheim, BTJ-häftet nr 6, 2022

"Jag är verkligen stormförtjust i den här bokserien! Dels är den intressant rent faktamässigt, man får reda på hur det är i verkligheten, dels är den så lagom lång med lagom mycket text per sida. Lägg därtill illustrationerna, som är så fina och färgglada och de små övningarna på slutet.😍👌👏👏👏" - @laslusenilinsen, 5 mars 2022

"På Prao-böckerna📚 är böcker som jag och eleverna verkligen älskar! 🤩 De är lättlästa och innehåller otroligt fina bilder! Böckerna är skrivna på ett sätt som gör att läsaren verkligen kan leva sig in i handlingen och yrket." - @froken.cissi, 23 februari 2022
Lustfyllt lärande
Beta Pedagog

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info