Förskola
Årskurs F-3
Årskurs 4-6
Handla som privat- eller skolkund
Leverans 1-3 dagar
Mina Sidor

Beta Pedagog

Älvljus del 2: Stenfolkets fånge

beta-3746

150,00 kr

I lager

Produktbeskrivning

Elwin och Teo har hittat ingången till älvdrottningens rike, i trollklippan vid havet. Nu börjar den riktiga utmaningen: att lämna tillbaka drottningens ljus och rädda Miranda. Men att ta sig till älvdrottningen visar sig vara svårt och farofyllt. Mörka skuggor lurar i berget, och de svarta, vindlande tunnlarna gömmer troll och giftormar. Bröderna gör sitt bästa för att hålla ihop, men det är som om berget självt försöker skilja dem åt. När det är som svårast dyker en oväntad räddare upp, och Elwin har inget annat val än att ta emot hjälpen. Fast kan han verkligen lita på att den mystiska varelsen vill honom gott?

Stenfolkets fånge är den andra delen i Älvljus, en serie om utanförskap och brödraskap. Om nervkittlande äventyr och magiska väsen. Om vad man är beredd att göra för dem man älskar – och för att passa in. 

Sara Alkner arbetar till vardags som cancerläkare, och böckerna i serien Älvljus är hennes författardebut - en otroligt imponerande sådan. Med stark inlevelse och fantasieggande beskrivningar skildrar hon syskonen Elwin och Teos hisnande äventyr, och Älvljus är utan tvekan en berättelse som kommer att dröja sig kvar länge hos läsaren.

Inbunden bok, 153 sidor.
Utgivningsår: 2023
ISBN: 978-91-89697-14-0
Författare: Sara Alkner
Illustratör: Ludwig Sandbacka

Recensioner:
"Stenfolkets fånge är andra boken i serien Älvljus av Sara Alkner. Bröderna Elwin och Teo fortsätter äventyret att återlämna älvdrottningens ljus för att rädda lillasyster Mirandas stulna skratt. Läsaren får i första kapitlet en kort sammanställning av vad som har hänt i den första boken men störst behållning blir det om böckerna läses i ordning. [...] Det är fartfyllt, farofyllt och fasligt spännande och välskrivet, med svartvita illustrationer av Ludwig Sandbacka som höjer berättelsen." - Anna Rindälv, BTJ-häftet nr 1, 2024. Betyg 5 - Briljant.

"Stort plus i kanten för att de är superfina illustrationer som verkligen sätter känslorna på papper. Sådär lagom mystiska. [...] Perfekt tips för dig som gillar lättlästa men spännande fantasy från 9-12 år." @nolinsbocker, 24 december 2023 

Relaterade produkter

Lustfyllt lärande
Beta Pedagog

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info