Förskola
Årskurs F-3
Årskurs 4-6
Handla som privat- eller skolkund
Leverans 1-3 dagar
Mina Sidor

Beta Pedagog

Älvljus del 1: Älvtagen

beta-3745

150,00 kr

I lager

Produktbeskrivning

Elwin har alltid varit annorlunda. Aldrig passat in eller haft en riktig kompis. Farmor var den enda som inte tyckte han var konstig. Kanske för att hon själv sågs som smått tokig, med sina berättelser om älvor, skuggfolk och skogsandar. Den enda som försvarar Elwin mot mobbarna på skol­gården är storebror Teo. Fast efter ett disco där allt går fel uppstår en splittring mellan bröderna och Teo vill inte längre ha något med Elwin att göra. Ensammare än någonsin drivs Elwin att göra det farmor alltid varnat för: han viskar en önskning till älvorna. En önskning som leder till ödesdigra konsekvenser för hela familjen. 

Älvtagen är den första delen i Älvljus, en serie om utanförskap och brödraskap. Om nervkittlande äventyr och magiska väsen. Om vad man är beredd att göra för dem man älskar – och för att passa in.

Sara Alkner arbetar till vardags som cancerläkare, och böckerna i serien Älvljus är hennes författardebut - en otroligt imponerande sådan. Med stark inlevelse och fantasieggande beskrivningar skildrar hon syskonen Elwin och Teos hisnande äventyr, och Älvljus är utan tvekan en berättelse som kommer att dröja sig kvar länge hos läsaren.

Inbunden bok, 179 sidor.
Utgivningsår: 2023
ISBN: 978-91-89697-13-3
Författare: Sara Alkner
Illustratör: Ludwig Sandbacka

Recensioner:
"Berättelsen engagerar, både i själva händelseförloppet och i relationen mellan bröderna. Vid bokens slut är det omöjligt att inte vilja läsa vidare. Boken har fördelaktig tjocklek, luftigt satt text och några svartvita illustrationer av Ludwig Sandbacka som höjer berättelsen. Älvtagen är ett utmärkt val för förvisso alla men kanske främst de som önskar fantasy som inte är i tegelstensformat. En lysande debut av Sara Alkner." - Anna Rindälv, BTJ-häftet nr 1, 2024. Betyg 5 - Briljant.

"En välskriven och spännande debut som jag sträckläste i ett svep. Ser framemot att läsa mer om bröderna Elwin och Teo❤" @nolinsbocker, 23 december 2023

Relaterade produkter

Lustfyllt lärande
Beta Pedagog

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info