Förskola
Årskurs F-3
Årskurs 4-6
Handla som privat- eller skolkund
Leverans 1-3 dagar
Mina Sidor

Beta Pedagog

På jakt efter skogshare

beta-0869

120,00 kr

I lager

Produktbeskrivning

Axel och hans mamma ska jaga skogshare med mammas kompis Hanna. Axel hoppas verkligen att Hanna ska få skjuta en hare. Hanna har nämligen lovat att han ska få en väldigt speciell nyckelring då.

På jakt efter skogshare är den nionde boken i en serie lättlästa böcker för barn mellan 6 och 9 år. Bokens läsbarhetsindex (lix) är 17. 

Anna Hansson är utbildad lärare och skriver böcker som hon själv hade velat läsa som barn. Spännande, fantasifulla och roliga.

Jennie Elverstig har erfarenhet av jakthundsuppfödning och har skrivit flera böcker tillsammans med Anna. Med serien På jakt vill de informera om hur jakt bedrivs i Sverige, samt om vilka djur som är vanliga att jaga.

Filippo Vanzo är en illustratör som brinner extra mycket för djur och natur. Hans vackra och naturtrogna bilder är som gjorda för en bokserie om jakt.

Inbunden bok, 29 sidor.
Utgivningsår: 2023
ISBN: 978-91-89697-17-1
Författare: Anna Hansson & Jennie Elverstig
Illustratör: Filippo Vanzo

Recensioner:
"Författarna Jennie Elverstig och Anna Hansson beskriver enkelt om val av plats för jakten, hundens arbete för att hitta och driva fram sitt byte och harens sätt att försöka undkomma hundens ivriga förföljande. Sakligt och med korta, enkla ord och meningar får den unga intresserade en insatt och spännande redogörelse för hur jakt på hare kan te sig." - Eva E:Son Fransson, BTJ-häftet nr 19, 2023 

"Denna bok handlar om hur man kan jaga hare och den är både informativ, välskriven och sådär lagom spännande. [...] Stort plus att det är en lite längre faktatext i slutet om både jakten men även om skogsharen." @nolinsbocker, 26 oktober 2023

"Boken är välskriven och passar till sin målgrupp. Det märks att man har koll på hur jakten går till och hur det kan vara när man som barn får hänga med. Bilderna knyter ihop texten bra och visar på ett bra sett hur det kan vara en jaktdag. Recension av 9åringen - Spännande bok och tänk att det blev precis som på riktigt att man inte får skjuta varje gång." @balvikens_bokstuga, 4 januari 2024

Relaterade produkter

Lustfyllt lärande
Beta Pedagog

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info