Förskola
Årskurs F-3
Årskurs 4-6
Handla som privat- eller skolkund
Leverans 1-3 dagar
Mina Sidor

Beta Pedagog

På jakt efter gräsand

beta-0868
120,00 kr

I lager

Produktbeskrivning

Siri vaknar tidigt. Hon och farmor ska jaga gräsand med farmors nya hund, Sindy. Siri är orolig för hur det ska gå. Om Sindy inte klarar av sitt jobb under jakten får hon inte stanna hos farmor.

På jakt efter gräsand är den åttonde boken i en serie lättlästa böcker för barn mellan 6 och 9 år. Bokens läsbarhetsindex (lix) är 17. 

Anna Hansson är utbildad lärare och skriver böcker som hon själv hade velat läsa som barn. Spännande, fantasifulla och roliga.

Jennie Elverstig har erfarenhet av jakthundsuppfödning och har skrivit flera böcker tillsammans med Anna. Med serien På jakt vill de informera om hur jakt bedrivs i Sverige, samt om vilka djur som är vanliga att jaga.

Filippo Vanzo är en illustratör som brinner extra mycket för djur och natur. Hans vackra och naturtrogna bilder är som gjorda för en bokserie om jakt.

Inbunden bok, 29 sidor.
Utgivningsår: 2022
ISBN: 978-91-88871-02-7
Författare: Anna Hansson & Jennie Elverstig
Illustratör: Filippo Vanzo

Recensioner:
"Textens korta ord, meningar och fackuttryck gör berättelsen tillgänglig utan att det blir torftigt. Filippo Vanzos akvarellillustrationer följer och stödjer texten på ett utmärkt sätt. För yngre läsare med jakt- och naturintresse blir boken spännande läsning men texten passar också äldre intresserade som har behov av lättare texter. Fakta om gräsanden och jakten finns i slutet av boken och höjer ytterligare värdet av berättelsen. På jakt efter gräsand fyller väl sin plats både som upplevelseläsning, faktainhämtning och lästräning." - Eva E:Son Fransson, BTJ-häftet nr 24, 2022

"Boken är precis som de andra i serien verklighetstrogen, den är full av detaljer som visar att författarna har kunskap om både hundar och jakt. Boken är både informativ och berättande. Samma personer återkommer genom hela serien vilket barnen gillar. Boken avslutas med ett faktauppslag vilket uppskattas dock tycker jag att hela boken är full med fakta för den uppmärksamme. Sonen 8 år 'Den var bra, och spännande med jakt på gräsand, det vill jag prova.'" @balvikens_bokstiga, 29 januari 2023

Lustfyllt lärande
Beta Pedagog

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info