Förskola
Årskurs F-3
Årskurs 4-6
Handla som privat- eller skolkund
Leverans 1-3 dagar
Mina Sidor

Beta Pedagog

På jakt efter älg

beta-0861
115,00 kr

I lager

Produktbeskrivning

Axels pappa är älgjägare, och Axel har varit med honom och jagat många gånger. Men i dag pirrar det lite extra i Axels mage. Han ska få gå med hunden för första gången. Och när Ludde får upp ett spår blir det så spännande att Axel knappt vågar andas.

På jakt efter älg är den första boken i en serie lättlästa böcker för barn mellan 6 och 9 år. Bokens läsbarhetsindex (lix) är 16. 

Anna Hansson är utbildad lärare och skriver böcker som hon själv hade velat läsa som barn. Spännande, fantasifulla och roliga.

Jennie Elverstig har erfarenhet av jakthundsuppfödning och har skrivit flera böcker tillsammans med Anna. Med serien På jakt vill de informera om hur jakt bedrivs i Sverige, samt om vilka djur som är vanliga att jaga.

Filippo Vanzo är en illustratör som brinner extra mycket för djur och natur. Hans vackra och naturtrogna bilder är som gjorda för en bokserie om jakt.

Inbunden bok, 27 sidor.
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-88009-81-4
Författare: Anna Hansson & Jennie Elverstig
Illustratör: Filippo Vanzo

Recensioner:
"Filippo Vanzos illustrationer är tydliga och naturtrogna. De visar både dramatiken i jakten och gemenskapen mellan pojken och hans pappa. Boken är lättläst, välskriven och informativ." - Helene Ehriander, BTJ-häftet nr 6, 2019

"Har aldrig sett en barnbok om jakt tidigare, så den känns som den har en viktig plats att fylla med tanke på hur många det faktiskt är i Sverige som jagar. Boken är otroligt lättläst och smidig även för den som precis lärt sig läsa." - Villivonkans books, 2019-03-25

"Stämningen i skogen förmedlas på ett fint sätt, liksom spänningen, men också anledningen till varför man jagar älg, vilket känns viktigt att förmedla tycker jag." - Barnboksbloggen 2019-04-25
Lustfyllt lärande
Beta Pedagog

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info