Förskola
Årskurs F-3
Årskurs 4-6
Handla som privat- eller skolkund
Leverans 1-3 dagar
Mina Sidor

Beta Pedagog

På jakt efter björn

beta-0862
115,00 kr

I lager

Produktbeskrivning

Siri ska följa med sin mamma och morfar på björnjakt. De tar med sig plotthunden Harry, som drar i väg med morfar efter ett spår. Spänningen stiger när Siri hör hur Harry skäller på avstånd. Snart ser hon i kikaren hur björnen närmar sig.

På jakt efter björn är den andra boken i en serie lättlästa böcker för barn mellan 6 och 9 år. Bokens läsbarhetsindex (lix) är 17.

Anna Hansson är utbildad lärare och skriver böcker som hon själv hade velat läsa som barn. Spännande, fantasifulla och roliga.

Jennie Elverstig har erfarenhet av jakthundsuppfödning och har skrivit flera böcker tillsammans med Anna. Med serien På jakt vill de informera om hur jakt bedrivs i Sverige, samt om vilka djur som är vanliga att jaga.

Filippo Vanzo är en illustratör som brinner extra mycket för djur och natur. Hans vackra och naturtrogna bilder är som gjorda för en bokserie om jakt.

Inbunden bok, 27 sidor.
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-88009-82-1
Författare: Anna Hansson & Jennie Elverstig 
Illustratör: Filippo Vanzo

Recensioner:
"Filippo Vanzos illustrationer är tydliga, naturtrogna och visar detaljerat sådant som kikare, ide och komradio. Illustrationerna lyfter fram dramatiken i jakten och gemenskapen mellan flickan, hennes morfar, mamman och hunden." - Helene Ehriander, BTJ-häftet nr 17, 2019

"Den förra boken blev snabbt populär hos eleverna och det är inte långa perioder boken har stått outlånad på hyllan. Jag tror att På jakt efter björn kommer att bli lika populär. [...] boken handlar inte bara om jakt som hobby, utan även de andra perspektiven på jakt finns också med. Stämningen i skogen, naturupplevelserna och förstås anledningen till varför man jagar." - Barnboksbloggen, 2020-11-03
Lustfyllt lärande
Beta Pedagog

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info