Manustävling
Manustävlingen är stängd!
Stort tack till alla som deltagit i Beta Pedagogs manustävling! Vi kommer nu att gå igenom bidragen. Vinnaren kommer att kontaktas via mejl och tillkännages i januari 2022. Beta Pedagogs manustävling 2021

Beta Pedagog utlyser en manustävling som gäller barnböcker för åldersgruppen 6–12 år. Vi utser en vinnare som får 10 000 kr, och vinnarmanuset kommer att ges ut enligt förlagets standardavtal.

Drömmer du om att skriva barnböcker? Sitter du kanske på första delen till en spännande serie? Eller har du planer på en annorlunda kapitelbok? Tveka inte att skicka in ditt manus till vår tävling! Roliga, hjärtknipande, spännande, normbrytande, läskiga eller fantasieggande böcker – allt som väcker läslust är välkommet! Ditt bidrag ska rikta sig till barn mellan 6 och 12 år, och det får inte ha publicerats i någon form tidigare.

Vår förhoppning är att manustävlingen utmynnar inte bara i en fantastisk barnbok, utan även i ett långvarigt samarbete mellan Beta Pedagog och författaren. Därför vill vi att du som deltar, utöver ditt manus, även bifogar ett följebrev där du berättar lite om dig själv, ditt manus och vad du har för ambitioner med ditt skrivande. Glöm inte att skriva dina kontaktuppgifter i följebrevet.

Tävlingen stängdes den 31 oktober 2021. Bidrag som skickats in efter det datumet kommer inta att räknas som tävlingsbidrag.

Vinnaren kommer att kontaktas via mejl och tillkännages i januari 2022.


Så här gör du för att delta i manustävlingen: OBS! Tävlingen är nu stängd!

  • Spara ditt manus och ditt följebrev som separata word-filer eller pdf-filer.
  • Mejla manus och följebrev till manus@betapedagog.se. Skriv ”tävling” i ämnesraden. Tävlingen stängdes den 31 oktober 2021. Bidrag som skickats in efter det datumet kommer inte att räknas som tävlingsbidrag.


Tänk på det här:

  • Manuset får inte ha publicerats i någon form tidigare.
  • Manuset ska rikta sig till 6–12-åringar.
  • Manusets omfång bör inte överstiga 120 000 tecken inklusive blanksteg.
  • Bifoga inte några bilder eller illustrationer till ditt manus. 
  • Glöm inte att skriva dina kontaktuppgifter i följebrevet!


Lycka till! Vi ser fram emot att läsa ditt manus.

Beta Pedagog förbehåller sig rätten att inte utse någon vinnare. Vinstskatt på prissumman betalas av vinnaren. Förlagets beslut kan inte överklagas.

För frågor, kontakta: manus@betapedagog.se