Manustävling
Beta Pedagogs manustävling 2021

Beta Pedagog utlyser en manustävling som gäller barnböcker för åldersgruppen 6–12 år. Vi utser en vinnare som får 10 000 kr, och vinnarmanuset kommer att ges ut enligt förlagets standardavtal.

Drömmer du om att skriva barnböcker? Sitter du kanske på första delen till en spännande serie? Eller har du planer på en annorlunda kapitelbok? Tveka inte att skicka in ditt manus till vår tävling! Roliga, hjärtknipande, spännande, normbrytande, läskiga eller fantasieggande böcker – allt som väcker läslust är välkommet! Ditt bidrag ska rikta sig till barn mellan 6 och 12 år, och det får inte ha publicerats i någon form tidigare.

Vår förhoppning är att manustävlingen utmynnar inte bara i en fantastisk barnbok, utan även i ett långvarigt samarbete mellan Beta Pedagog och författaren. Därför vill vi att du som deltar, utöver ditt manus, även bifogar ett följebrev där du berättar lite om dig själv, ditt manus och vad du har för ambitioner med ditt skrivande. Glöm inte att skriva dina kontaktuppgifter i följebrevet.

Vi vill ha ditt bidrag senast den 31 oktober 2021. I januari 2022 utser vi vinnaren.

Så här gör du för att delta i manustävlingen:

  • Spara ditt manus och ditt följebrev som separata word-filer eller pdf-filer.
  • Mejla manus och följebrev till manus@betapedagog.se. Skriv ”tävling” i ämnesraden. Vi vill ha ditt bidrag senast den 31 oktober 2021.


Tänk på det här:

  • Manuset får inte ha publicerats i någon form tidigare.
  • Manuset ska rikta sig till 6–12-åringar.
  • Manusets omfång bör inte överstiga 120 000 tecken inklusive blanksteg.
  • Bifoga inte några bilder eller illustrationer till ditt manus. 
  • Glöm inte att skriva dina kontaktuppgifter i följebrevet!


Lycka till! Vi ser fram emot att läsa ditt manus.

Beta Pedagog förbehåller sig rätten att inte utse någon vinnare. Vinstskatt på prissumman betalas av vinnaren. Förlagets beslut kan inte överklagas.

För frågor, kontakta: manus@betapedagog.se